• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv

 
Lovisas lyxiga hotellkänsla

Lovisa Knutson inreder i flott hotellanda. När den lyxiga villan i Växjö var till salu passade Nytt Boende på att ta del av inredaren Lovisas tips.

Jenny Eberhardsson, centrumledare på Kvareret Giraffen, och Magnus Rydberg, platschef på Kalmar Bilcentrum, tog en tur i Mercedes nya elbil EQC ör att prata grannsamverkan.

Grannsämja i nya kvarteret

För bara några år sedan flydde Monzer Taha från Syrien. Idag talar han flytande svenska, är utbildad snickare och har fast jobb på Hansa Bygg.

Snickaren som bygger
sin egen framtid

 Inredningstips

Odla i pallkrage

Att odla i pallkrage är både enkelt och praktiskt. Det perfekta sättet att odla – både för nybörjare och proffs. Här ger Jenny Eskång på Ängsbackens Handelsträdgård sina bästa tips för hur du lyckas.

Guide

Keramikern Lotta

Månadens hantverkare

DIY: En hållbar plantering

Slipp slit och släng - skapa en hållbar plantering med växter som funkar hela året. Här visar vi steg för steg hur man gör.

Sara Bäckmo i
Skillnadens Trädgård

Blomsterbönder i Fiddekulla

Fokus: Solceller

Allt fler satsar på att komplettera sin villa med solceller. Höga elpriser i kombination med ett fördelaktigt solcellsstöd försvarar investeringen. Läs mer om solceller här.

Mikael Åhlund
bygger framtidens Kalmar

Henrik Rydström har kommit hem och Nytt Boende träffar honom vid Guldfågeln Arena för ett test och snack med nya Cupra Formentor.

Henrik Rydström

testar nya Cupra Formentor

FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg skämtar om att han har gröna fötter, eftersom han klipper gräsmattan i Flip-flops. Speciellt händig är han inte, men stöttar gärna det lokala näringslivet.

Hemma hos Per Viberg

Krönikören Malin Wollin skriver om sitt älskade Djurängen - och en stad som hon svor att hon aldrig skulle bo i.

"Aldrig någonsin i hela mitt
liv att jag skulle bo i Kalmar"

 

Hemma hos Isle of You

Ölands popstjärnor Isle of You berättar om hur de bor, sin kärlek till second hand-möbler och sitt nyfunna gröna intresse.

Hemma hos: Folks Interiör

Amanda Alskog på Folks Interiör omges dagligen av vintagemöbler och designklassiker som många bara drömmer om. Själv har hon inget behov av att äga utan delar gärna med sig av sina fynd – så länge det inte är den italienska 60-talsfåtöljen ”Big Mama”.

Hos Christofer Johansson

Nyligen belönades Christofer Johansson och hans Hotell Borgholm med en stjärna i Guide Michelin. Men hur ser det egentligen ut i kockens egna kök? Jo, som ett ”organiserat kaos” med alldeles för många köksredskap och självklart – vassa knivar!

BDO:s egen Hero

Hero Eliassi är revisorn med sprudlande energi. Hon började sin anställning på BDO i januari 2020. Här får hon chans att utvecklas och är omgiven av kollegor som lyfter varandra.  

För elva år sedan började Richard Petersson arbeta på Ingenjörsfirman Mikael Gustafsson AB. Hans roll kom att handla om att projektleda allt från nybyggnation till kulturhistoriska byggnader som behövde rustas upp.

 

En spännande arbetsplats

Fotbollspelaren Tabby Tindell

Med bollkänsla över Atlanten

Kök med inspiration från naturen