Förra året gästades Nytt Boende Mässan av de två välkända profilerna Isabelle McAllister och Björn Christiernsson från program som "Äntligen Hemma”, "Fixa rummet" och "Vi i Villas" bygg och fixarprofil.

‍‍‍HEM

OM OSS

ANNONSERA

KONTAKT

ARKIV

Den 15 september är det dags för Nytt Boende Mässan på Stortorget. Besök sydöstra Sveriges största bomässa och ta del av spännande utställare, intressanta f‍‍‍öreläsningar och aktiviteter. En heldag full av inspiration!

I år anordnas Nytt Boende Mässan för fjärde året i rad. Mässan har blivit en succé och ett självklart inslag i Kalmars stadskärna under sensommaren. På tre år har mässan tredubblats och i år väntas ännu fler besökare och utställare.

–Det märks att det finns en stor efterfrågan. Det gick väldigt snabbt att sälja mässplatserna, säger Sophia Magnusson, VD på Alarmstreet Kommunikation som arrangerar Nytt Boende Mässan.

Förutom en massa spännande utställare gästas Nytt Boende Mässan av flera intressanta föreläsare. Bland annat kommer tv-profilerna Pirre och Mackan, kända från Sommar med Ernst, Fuskbyggarna och Nya arga snickaren. De kommer ge oss tips på smarta köksrenoveringar samt på hur man undviker relationsproblem i byggkaoset.

Inredaren Maria Celin kommer föreläsa på temat ”moodboards” och även hålla i en workshop. Gör din egen moodboard och få tips och idéer från Maria. Två av Nytt Boende Mässans samarbetspartners, Pontuz Löfgren och P&E Fastighetspartner, kommer prata om Linnéstaden. Den nya stadsdelen som kommer växa fram de närmsta åren.

–Sen får man inte missa välgörenhetsauktionen med IKEA. Här kan du hitta allt från möbler och lampor till inredningsdetaljer. En chans att göra riktiga fynd samtidigt som alla pengar går till Rädda Barnen, säger Sophia Magnusson.‍‍

Tv-personligheten Maria Celin är inredare, stylist och sakletare. På Nytt Boende Mässan kommer hon att hålla en inspirerande föreläsning på temat ”Moodboards”. Du kommer även ha möjlighet att göra din egen moodboard med tips och råd från Maria.

Hej Maria! Vad ska du göra på Nytt Boende Mässan?
–Jag ska hålla föredrag på temat ”Moodboards” och även hålla i en workshop där alla får göra sin egen moodboard. Jag kommer berätta varför det är så viktigt och även ha med mig exempel på moodboards och hur resultatet blev.

Varför är det så viktigt med en moodboard?
–Att inreda utan moodboard är som att orientera utan karta och kompass. Om du ska tapetersera om ett rum och går till färghandeln kommer det finnas ungefär 400 000 tapeter. Har du gjort en moodboard så vet du redan att du till exempel ska ha en blommig tapet med grön bakgrund, då behöver du inte kika på några andra. Du kommer spara både tid och ork. Dessutom sparar du pengar eftersom du inte kommer köpa fel. Med en moodboard reder du ut vilken stil och smak du har och kan se som sakerna passar ihop. Det är inte någon rocket science precis, men det är så få som gör moodboards.

Vem tycker du ska komma på din workshop?
–Folk som är intresserade av sitt hem men kanske har kört fast lite. Man blir lätt hemmablind och kan behöva lite hjälp på traven. Är man mitt i ett projekt är det guld.