• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Richard Grönlund, March 17 2023

Badrum i trendig terazzo

Linnea och Anton föll pladask för ett terazzo-inspirerat kakel och lät det sätta stilen för hela badrummet. Tillsammans med genomtänkta detaljer såsom mattsvarta blandare och stämningsfull belysning har de skapat ett badrum som känns modernt och andas lyx.

Linnea Öman och Anton Fredholm bor i en villa i Öjaby som de totalrenoverat det senaste halvåret.  När det var dags för deras ”master badrum” i anslutning till sovrummet var de både överens om att de ville ha ett lyxigt badrum som samtidigt kändes mysigt. När de hittade ett terazzo-inspirerat kakel kändes det helt rätt och detta fick därför sätta stilen på hela badrummet.

–Det var kärlek vid första ögonkastet. Först kikade vi på en ljusare variant men jag gillar när det är lite mörkare, speciellt när det ligger intill sovrummet. Då vill man att det ska kännas intimt och ombonat, säger Linnea.

Badrummet var från början enbart några kvadratmeter och väldigt dåligt planerat. För att få det stora, lyxiga badrum de drömt om bestämde sig Linnea och Anton för att öppna upp vid snedtaket och ta lite yta från sovrummet intill. För att få en ultimat planlösning tog de hjälp av en arkitektbyrå och bland kraven fanns bland annat en stor dusch och ett badkar.

–Det var en utmaning att få plats med allting men vi var bestämda med att vi ville ha ett badkar. Jag tror det kommer användas mycket när vi får barn och så kan det vara skönt att lägga sig där om kvällarna för att koppla av, säger Linnea.

En annan utmaning var att hitta en kommod i en passande storlek. De ville ha en stor kommod med plats för två handfat, men som ändå skulle få plats mellan dusch och badkar, och passa till fönster och spegel. Efter att ha letat på flera ställen hittade man tillslut en lösning från Ballingslöv hos Fellessons Bygghandel. Det blev tre moduler i olika storlekar som man sedan la en skiva på. Till handfaten valde man mattsvarta blandare från Tapwell, precis som i resten av badrummet.

–Många sa att vi skulle tröttna på det svarta, men jag är väldigt glad att vi körde på det ändå. Jag tycker att de svarta blandarna gör hela badrummet och ”tuffar till” det lite. Det hade nog blivit ganska anonymt utan det svarta, säger Linnea.

Badrummet är planerat i minsta detalj och inget har lämnats åt slumpen. Allt från lampknappar till belysning är noga utvalt för att bidra till den lyxiga spakänslan. Bara en sådan sak som att det finns en inbyggd spotlight i duschhyllan höjer stämningen.

–Vårt förra badrum var tre kvadratmeter stort så att få ha ett eget masterbadrum känns så sjukt lyxigt. Jag tycker att det blev så himla bra och blir alltid glad när jag kommer in här på morgonen. Dessutom har vi en fantastisk utsikt härifrån och när man står i duschen kan man blicka ut över sjön. Det är nog det rum jag är mest nöjd med, säger Linnea.

FAKTA
Vi bor här: Linnea Öman och Anton Fredholm.
Bor: Öjaby, Växjö. I villa från 1925.
Gör: Linnea är driftschef på BYN. Anton är egenföretagare inom måleri.
Intressen: Gillar att umgås med familjen, laga mat, resa och upptäcka nya ställen.
Mest nöjda med i badrummet: Duschen. Vi gillar att den är stor och att man ser sjön när man står och duschar. Det tänkte vi inte på först, utan det blev en bonus.

 

Written by

Richard Grönlund

Previous En gård med historia
Next Det ultimata uteköket