HEM

OM OSS

ANNONSERA

KONTAKT

‍‍‍ARKI‍‍‍V

1. PLACERING
Att placera uteköket nära inneköket är såklart väldigt praktiskt. Men att placera uteköket där det är som vackrast att laga mat är en annan idé. Placera gärna uteköket nära matplatsen så att du slipper onödigt spring. Fundera även på om du vill placera köket i morgon-eller kvällssol. Skärma gärna av med en vägg eller häck för att hålla platsen vindstilla.

2. MATERIAL
Eftersom uteköket står ute i ur och skur bör du välja material därefter. Om uteköket ska stå ute året om bör det dessutom tåla frost. En bra grund kan exempelvis vara trä, rostfritt stål, aluminium, betong eller sten. Väljer du trä behöver du dock underhålla det med jämna mellanrum för att det ska klara sig utomhus.Välj gärna material som smälter in i den omgivande miljön eller matchar med huset.

3. RINNANDE VATTEN
Vatten är inget måste i uteköket, men självklart underlättar det. Om du inte är i behov av varmvatten är enklaste vägen att sätta in en vask, ansluta trädgårdsslangen och placera en hink under. Sköljvattnet kan också ledas ut till en törstig rabatt.

4. AVLASTNINGSYTOR OCH FÖRVARING
En rejäl avlastningsyta är A och O om du vill ha möjlighet att förbereda en hel middag utomhus. Använd gärna utrymmet under bänken som förvaring för grillkol, skärbrädor och skålar. Ställ dit några förvaringskorgar för extra ordning och reda. Grillverktyg kan hängas upp på krokar ovanför bänken.

5. TRÄDGÅRDEN NÄRA
Att ha trädgården nära till hands gör att du enkelt hämta kryddor, sallad och grönsaker till middagen. Odla gärna kryddor i stora krukor eller pallkragar precis vid uteköket. Har du möjlighet till några hyllor ovanför arbetsytan kan det vara fint att placera några mindre krukor med favoritkryddorna här. Ett måste till sommarens marinader, såser och sallader.


‍‍‍

Laga mat under bar himmel

Att flytta ut köket under sommaren behöver varken vara dyrt eller krångligt.
Är du händig så bygger du ditt eget ut‍‍‍ekök, om inte så finns massor av
färdiga utekök i butikerna. Här kommer fem stycken tips som kan vara
bra att tänka på om du fund‍‍‍erar på att skaffa utekök.

MED ETT UTEKÖK

Förvaring är A och O. Skapa ordning och reda med ett par snygga förvaringskorgar.

Foto: IKEA.

Med Hillerstorp funktionella utekök Åminne flyttar du enkelt ut matlagningen till trädgården.

Placera gärna dina favoritkryddor på en hylla över uteköket.

Uteköket Bellac från Brafab är ett s‍‍‍midigt utekök med både kran, vask och vacker grå stenskiva. Finns flera olika delar så att du kan bygga ihop ett kök som passar dina behov.

Med trädgården nära till hands hämtar du smidigt egenodlade grönsaker och kryddväxter.