Trendspaning 2019

Att strunta i trender och istället skapa sin egen personliga stil är hetare än någonsin. Ändå kan man inte undgå att det finns vissa färger, prylar och företeelser vi ser extra mycket av på mässor, i sociala medier och i folks hem. Här har vi listat 5 trender vi spår blir stora under 2019.

FLOWER POWER
Gröna växter har varit supertrendiga de senaste åren och det är något som håller i sig. Nu får de dock sällskap av torkade blommor, blad, grenar och gräs. Perfekt för dig som inte har gröna fingrar – torkade växter är dekorativa och håller i en evighet. Placera gärna i en rustik vas för att förstärka den naturliga känslan.

FÄRGEXPLOSION
Kornblått, knallgult och neonrosa – 2019 blir året då våra hem kommer bada i färg. Det är poppigt och lekfullt med influenser från 60- och 70-talet. Vi är trötta på det vita och vill omge oss med starka färger som gör oss glada, gärna i oväntade färgkombinationer. Vi ser också mycket brända, naturliga toner såsom rostrött, senapsgult och pastellrosa.

Den klassiska 70-talsfåtöljen ”Etcetera” av Jan Ekselius har åter tagits i produktion och säljs exklusivt på Artilleriet. Finns i knalliga färger som gult och kornblått.

Sittpuff i rosa sammet från Åhlens. Helt rätt våren 2019!

Torkade växter i vas från Lagerhaus.

Mönstret ”Onni” formgavs av Marimekko redan på 70-talet och har nu återlanserats som en härlig vårnyhet.

LUGNT OCH SKÖNT
I en stressad och ständigt uppkopplad värld längtar vi mer och mer efter en plats att koppla av. Vi vill att hemmet ska utstråla ett lugn med behagliga färger som grått, beige och brunt som bas. Kombinera med mjuka former och naturliga material såsom keramik, trä, linne och ull.

Naturmaterial och lugna toner bland Bloomingvilles vårnyheter.

RUNDA FORMER
De raka sofforna får nu sällskap av bulliga fåtöljer och rundade soffor som vänder oss mot varandra. Även på soffbord, skåp och inredningsdetaljer ser vi allt mer organiska former.

Hemma hos bloggaren Elin Lannsjö hittar vi ett egensnickrat köksbord, loppisfyndade stolar och lokalproducerad vas från Skrufs Glasbruk.

Ferm Living har nyligen lanserat nya möbelserien ”Rico” med bulliga soffor och fåtöljer.

På Formexmässan utsågs växtställningen ”Regrow” till Formex Nova Hållbarhetsprodukt 2019.  En klimatsmart produkt som gör det möjligt att återväxa sina grönsaker.

HÅLLBART FÖR FRAMTIDEN
Den kanske starkaste trenden är hållbarhet. Både konsumenter och producenter har blivit mer medvetna och trötta på slit- och släng. Det blir allt viktigare att satsa på hållbara material och saker som håller över tid. Att handla second hand har också blivit allt mer populärt. Auktionssajten Tradera meddelade i sin årsrapport för 2018 att de haft sitt starkaste år någonsin.

Hyllan ”Pythagoras” från Maze har konsoller tillverkade av 100% återvunnet material och är producerad i Småland.

Inspiration från H&M Home.