HEM

OM OSS

ANNONSERA

KONTAKT

‍‍‍ARKI‍‍‍V‍‍‍

Mannen som sålde det gröna porslinet var ivrig med att lyfta upp toastolen, handfatet och badkaret på släpet. Han tyckte familjen Bagge var lite smått galna som verkligen ville köpa hans gamla badrumsinredning och var nog lite orolig att de skulle ångra sig. Men familjen var säker på sin sak. Lina hade blivit helt förälskad i en bild på Pinterest, föreställandes ett grönt handfat och vitt kakel. För bara någon tusenlapp blev det gröna porslinet deras.

–Jag är inte så mycket för det ljusa och vita. Jag tycker om färg och gillar lite galna detaljer. Jag tycker om när man blir glad av rummet, säger Lina.

Och det kan man verkligen säga att man blir av familjen Bagges badrum. Det är svårt att inte dra på smilbanden när man kliver in genom dörren och möts av en galen djungeltapet, charmiga loppisfynd och lekfulla detaljer. På badrumsspegeln hänger en groda i plysch och i en av hyllorna står en dinosaurie med en pappersrulle runt halsen.

–Jag bara älskar tapeten. Jag letade efter något storblommigt och grönt men var inte riktigt säker på vad jag ville ha, bara att jag ville ha något med attityd. När jag såg den här tapeten så fastnade jag direkt. Min man var inte lika säker men han har lärt sig att gilla den, säger Lina.

Och det är lite så det brukar vara när man kliver in i badrummet. Antingen älskar man det eller hatar man det. Familjen har haft gäster som inte tyckt om det alls.

–Vi gör bara saker vi tycker är kul och ville ha ett badrum som speglar oss. Vi tycker det är roligt att ta tillvara på saker som är gamla och göra det modernt. Vi är inte så mycket för det här med slit och släng, säger Lina.

VI DELAR PÅ BADRUMMET
Namn:
Lina och Johan Bagge med barnen Norton 3 år och Malva 9 månader.
Yrke: Lina är inredare på IKEA, Johan är bilmekaniker.
Huset: Ett gammalt missionshus från tidigt 1900-tal. Ligger i Lidnäs, 20 minuter norr om Växjö

De flesta som renoverar badrummet brukar börja med att slänga ut sina gamla 1970-talsbadrum. Familjen Bagge gjorde precis tvärtom och köpte in grönt porslin på Blocket. Tillsammans med en galen djungeltapet och lekfulla detaljer har de skapat ett färgstarkt badrum som speglar familjens personlighet.

FÄRGSTARKT BADRUM

Med personl‍‍‍ighet

TEXT: EMILIA THOR
FOTO: LINA ALRIKSSON


‍‍‍

Välkommen till djungeln. Den härliga djungel-tapeten kommer från tyska tapetföretaget Erismann och ingår i kollektionen ”Paradisio”.

Lekfullt. Barnens leksaker får gärna bli en del av inredningen.
Här har Nortons dinosaurie blivit en hållare till pappersrullen.