• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv

Vem är Maja?
– Jag är Maja Impola, en 28 årig Arbogatjej som hittade kärleken hos min tatuerare Johan och flyttade med honom hem till Öland. Jag har alltid varit en matgalen människa och har på senaste tiden utvecklat det intresset till något mer seriöst. Driver i dagsläget en blogg och Instagram med vegansk mat i fokus och går verkligen igång på nya rätter och inspirerande kost.

Hur länge har du bloggat? Varför började du?
– Jag började faktiskt bara för dryga året sedan. När jag började lägga ut matbilder på mitt privata Instagramkonto fick folk upp ögonen för mig, och jag insåg att det här var något många fann attraktivt. Eftersom jag varit vegan ett bra tag så ville andra ha tips från mig, och det ville jag gärna ge! De följare jag fått fick jag ganska snabbt, mycket till förtjänst av de andra större matprofilerna som nämnt mig på deras konton.

Vad gör du bortsett från bloggandet?
– Just nu är jag föräldraledig och har varit det fram och tillbaka sedan 2014, bortsett från ett litet uppehåll för studier. Planen är att eventuellt börja jobba extra i butik, men det är inget direkt intresse eller något jag verkligen brinner för, snarare det jag gjort genom livet och finner trygghet i.Jag ser hellre till att utveckla konceptet jag har börjat med nu, delvis genom att fortsätta inspirera och bjuda på recept men även etablera mitt egna företag där bara fantasin sätter gränser; allt från catering till matlagningskurser har varit i luften.

Så länge jag kan fortsätta visa mina medmänniskor hur enkelt det är att leva ett grönt liv! Sedan har jag dessutom ett brinnande fotointresse och hade verkligen kunnat tänka mig att vara matfotograf och stylist för tidningar.

Varför veganskt?
– För hälsans, djurens och miljöns skull. Jag finner verkligen inga dåliga aspekter med att vara vegan, jag har snarare kunnat beredda mina sinnen och utmana mig själv kreativt. Sedan har jag både full respekt och förståelse för att andra inte vill, men jag hoppas kunna inspirera en och annan till att testa på lite fler veganska recept.

Har du några tips på hur man lättare avstår från kött- och mejeriprodukter?
– Gör din research och förstå att det inte behöver vara ett jättestort livsbeslut utan snarare bara en sund diet! Hitta din egen anledning och låt dig inspireras av kokböcker, vloggar och bloggar. Det behöver inte vara så svårt; älskar man köttfärsås, gör då en köttfärsås! Det finns substitut till det mesta, och när man är komfortabel nog kan man börja experimentera mera. En bra start är att köra vegetariskt till en början och sedan jobba sig mot det veganska med bekväma medel.

Maja Impola är en 28-åriga tvåbarnsmamman som inspirerar tusentals följare med sina veganska recept och
underbara bilder. Bosatt på Öland med sin sambo Johan och sönerna Ebbe och Bob lever hon ett kulinariskt rikt liv.
Vi har snackat med henne om bloggen, framtiden och veganism i största allmänhet.

I

MAJA IMPOLA

Grönt är skönt

TEXT:LINN ADOLFSSON
FOTO: MAJA IMPOLA

Quote Open 1
Quote Close 1

Jag finner verkligen inga dåliga aspekter med att vara vegan, jag har snarare kunnat beredda mina sinnen och utmana mig själv kreativt.

Maja Impola