HEM

OM OSS

ANNONSERA

KONTAKT

‍‍‍ARKI‍‍‍V

”Staycation” eller ”Hemester” har de senaste åren blivit ett vedertaget begrepp. Vi väljer helt enkelt att stanna hemma under semestern och vill därför inreda uteplatsen för lata dagar, frukostar i morgonsolen och härliga middagar med familj och vänner. Ikeas sommarkollektion består till exempel av bekväma utomhusmöbler, solcellsbelysning och härliga textilier som bjuder in till en avslappnad hemester.

NATURMATERIAL
När det gäller material så är det mycket naturmaterial. 1970-talets rottingmöbler gör comeback och vi ser även mycket trämöbler och mattor i naturmaterial som hampa och jute. Vi inreder med stora gröna växter, nästan så vi skapar känslan av en djungel. Det behöver inte vara så perfekt och tillrättalagt. Blanda olika växter i udda krukor, allt från terracotta till stora zinkkrukor och flätade korgar. För att skapa dynamik och djup kan du även hänga upp några krukor i amplar. För att få till en ombonad och hemtrevlig känsla, satsa på textilier. Stora mattor, plädar och kuddar. Skapa gärna en liten myshörna med hjälp av ett gäng sittdynor direkt på altanen eller balkonggolvet. Har du plats och möjlighet – införskaffa en hängmatta för lata sommardagar.

STÄMNINGSFULL BELYSNING
Skapa stämning om kvällarna med belysning. Idag finns en mängd olika lampor med solceller, allt från partyslingor och lyktor till bordslampor.

För he‍‍‍mmaliv

INRED UTEPLATSEN

Dags att plocka fram utemöblerna och göra oss redo för sommaren. I år inreder vi uteplatsen för hemmali‍‍‍v med avslappnade möbler, härliga textilier och solcellsbelysning som skapar stämning under sena sommarkvällar.‍‍‍

En stor och
härlig rottingfåtölj från Granit.‍‍‍

‍‍‍Parasollet Mandisa
från Lene Bjerre
är handtillverkat
i bambu.

Runda sittdynan
Titti från Åhlens.

Ljusslingan Bright från
Lagerhaus passar både
inne och ute.

Lampan Carrie
från Menu laddas
upp med en
USB-kabel.

Skapa dynamik genom att hänga upp växter i amplar. Den här kommer från Lagerhaus.

En matta i jute är en perfekt grund på balkongen. Komplettera därefter med härliga textilier, stämningsfull belysning och massa växter. Här ser du vårnyheter från Lagerhaus.

Färgsprakande textilier från Åhlens vårkollektion.

Ikeas sommarkollektion‍‍‍ bjuder in till lata dagar. Här syns bland annat soffan Havsten och solcellslyktorna Solvinden.

Hängmattan är ett måste om du vill
ha ‍‍en avslappnad hemester.
Den här kommer från Granit.

Granits vårkollektion har fångat flera av vårens största trender:
Naturmaterial, härliga textilier och växtlighet.