• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv

‍‍‍‍‍‍

Badrummet

SÅ SKAPAR DU SPAKÄNSLA I

Att göra om badrummet till ett eget hemmaspa behöver varken vara dyrt eller krångligt. Här kommer några tips på hur du skapar lyxig spa-känsla med enkla medel!

LYXIGA FÖRPACKNINGAR
Det spelar egentligen ingen roll vad det är för innehåll – det räcker med en exklusiv förpackning för att förstärka lyxkänslan i badrummet. Låt produkterna stå framme och skapa gärna ett stilleben på en bricka, kanske med små prydnadssaker, en liten blomvas eller en fin burk. Använd gärna en snygg tvålpump – det är både bra för ekonomin och för miljön eftersom du slipper köpa en ny plastförpackning när den är slut. Dessa tvålar och lotions kommer från danska Meraki.

TEXTILIER
Se till att ha rena handdukar nära till hands och förvara dem på ett snyggt sätt. Vik eller rulla ihop handdukarna och förvara i en öppen hylla, i en fin förvaringskorg eller på en avlastningsbänk.
Det finns inget som ger mer spa-känsla än krispigt vita handdukar men det kan också vara trevligt med en färgklick. Att byta duschdraperi eller badrumsmatta är ett annat sätt att snabbt fräscha upp badrummet. Här är en färgstark, mönstrad handduk från H&M Home samt stilrena våffelhanddukar från Granit.

LEVANDE LJUS
Den befintliga badrumsbelysningen är oftast väldigt kall och skarp. Mjuka upp genom att placera ut små ljuslyktor med levande ljus. De sprider ett vackert, lugnande ljus samtidigt och skapar en avslappnad atmosfär. Använd gärna doftljus, doftpinnar och doftoljor för att få till den ultimata spa-känslan.
Scrub, tvål och doftljus från Meraki.

FÖRVARING OCH AVLASTNINGSMÖBLER
Se till att det finns hyllor, krokar och bänkar där man kan förvara alla prylar - ett rörigt badrum ger inget lyxigt intryck! Förvara småsaker som tops, smycken och smink i fina burkar och lägg toarullarna i en fin förvaringskorg. Badrum är ofta små och svårmöblerade, men en badkarshylla eller en liten bänk får de flesta plats med. Använd gärna trä och naturmaterial för att mjuka upp de i övrigt kalla och hårda materialen. Badkarshyllan på bilden kommer från Granit. Den guldiga hylla överst på sidan kommer från Ellos.

GRÖNA VÄXTER, SNITTBLOMMOR OCH SMÅ KVISTAR
Växter skapar en ombonad känsla och är dessutom bra för att rena luften. Placera en stor grön växt på golvet, några krukor i fönstret eller häng upp några amplar för att skapa dynamik. Några små minivaser med kvistar eller snittblommor på handfatet eller badkarskanten sätter den sista touchen. Bild lånad från Granit.