HEM

OM OSS

ANNONSERA

KONTAKT

‍‍‍ARKI‍‍‍V

Maja Impola kommer ursprungligen från Arboga men flyttade till Öland för kärlekens skull. De hade egentligen bara träffats några gånger men Maja kände att hon inte hade något att förlora och flyttade in hos tatueraren Johan, bokstavligt talat. Johan hade tidigare sin tatueringsstudio i huset, men i julas fick den flytta ut i ett hus på gården. Under åren har familjen utökats med sönerna Ebbe och Bob så det blev helt enkelt för trångt för alla fyra.

–Det här var ett litet torp från början men vi har byggt till ganska mycket. Både Johan och jag tycker om att skapa så vi gör saker hela tiden, säger Maja.

Det märks att huset har byggts på i omgångar. Det är lite kringelikrokigt med mysiga vrår, gångar och dörrar lite varstans. Ett supercharmigt hem som dessutom är inrett på ett personligt sätt med loppisfynd, arvegods och saker som de har byggt själva. Som tv-bänk används till exempel en gammal snickarbänk.

–Den kommer från min gamla högstadieskola i Arboga. Min pappa arbetar som slöjdlärare där så han har tagit med sig den hit, säger Maja.

Hon berättar att de försöker att inte köpa så mycket nyproduktion. De inreder gärna med jordnära färger, naturmaterial och gröna växter. Något som går hand i hand med familjens livsstil. De försöker leva ett hållbart liv och sedan flera år tillbaka äter de endast vegansk kost, mycket på grund av miljön. Sedan något år tillbaka driver Maja ett Instagramkonto där hon lägger upp massa härliga bilder och veganska recept. Ett konto som blivit en succé.

–Det är ju fantastiskt kul att folk är intresserade av vegansk mat och det jag gör. Det ligger ju i tiden och planeten behöver det. Och jag anser att människan också behöver det, säger Maja.

Idag inspirerar hon tusentals följare till ett grönare liv och har till och med startat eget catering-företag. I framtiden planerar hon även att hålla i matlagningskurser där man får lära sig mer om vegansk matlagning och den veganska livsstilen.

–Det finns ett litet missförstånd att om man är vegan så måste man vara ett galet hälsofreak med haremsbyxor. Jag vill visa att det inte behöver vara så, att det är enklare än man tror, säger Maja.


‍‍‍

‍‍‍Ett grönare liv

Nytt Boende har hälsat på hemma hos Maja Impola, den härliga vegan-profilen som inspirerar tusentals följare till ett grönare liv. Hemmet på Öland går hand i hand med hennes hållbara livsstil. Här samsas loppisfynd med arvegods och saker som de byggt själva.

MAJA IMPOLA

TEXT: EMILIA THOR
FOTO: ADAM LINNÉR

FAKTA
Här bor: Maja Impola 29 år, Johan Warodell 39 år, Ebbe som fyller 4 år och Bob som fyller 2 år.
Yrke: Maja jobbar på Carlings och driver eget företag med catering-verksamhet. Johan är tatuerare och konstnär.
Bor: I Sönnerborg som ligger mellan Algutsrum och Glömminge. Huset är ett gammalt torp som byggts om i omgångar
Instagramkonto: @annamajaastrid.