• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv
Maja Olsson, March 8 2022

Utmanare gör entré - BMW iX är här

BMW iX är ny på marknaden och tar med sin storlek och visuella uttryck stor plats på den heta elbilsmarknaden. Intresset och köptrycket är stort. Det är BMW:s nya flaggskepp och med en räckvidd på 63 mil och 523 hästkrafter intar den en urstark position i 2022 års startfält.

Nytt Boende mötte upp testaren Gustav Nyblom på nyöppnade Hansa Active Arena – en elbilsentusiast med smak för fart och prestation.

Hur är den som golfbil?

–      Jättebra. Det är bra med plats i den och den kändes jättehärlig att köra. Cool. Han inte riktigt att titta på teknikbitarna. Kan den köra själv eller?

Oj, får kolla (ja, till viss del reds. anm.). Du är ju en sådan som inte funderar på att gå över till elbil utan du har ju idag en elbil.

–      Jag kör en Polestar sedan två år tillbaka så det är elbilar jag kollar på om jag ska byta.

Är BMW ett alternativ?

–      Ja, absolut. BMW har en tyngd som kan vara härlig. Det är lyxigt när man går in och sätter sig i den här bilen vi har prövat.

Gustav Nyblom har under sina 37 år sysslat med en mängd olika idrotter men det är golfen han som ung nådde långt inom. Han vann guld på Junior SM 2004. Sedan tävlade han som proffs på Nordiska touren 2005/06 med en vinst i Kolding Danmark som största framgång. Gustav berättar att det egentligen var roligare att tävla som amatör tillsammans med ett stort gäng kompisar från golfklubbar. Som proffs gick det från en gemenskap till att bara handla om tävling. Därför blev det två år som proffs och sedan ekonomistudier på Handels i Göteborg istället.

Idag arbetar Gustav som egenföretagare med uppdrag inom affärsutveckling på Hansa Bygg i Kalmar och som driftsansvarig på Hansa Active Arena.

Vad är grejen med att köra elbil?

–      Den är tyst och det är kul att det händer mycket när man trycker på gasen. Det är många hästkrafter i dem generellt.

Exteriören på iX? Hur många golfbollar.

–      Fyra bollar säger jag.

Interiört?

–      Fem bollar av fem säger jag.

Lastutrymmet?

–      Det är ju individuellt men jag säger fem golfbagar av fem. För min del skulle den vara bra. Den känns som en X5:a i storlek.

Vad är grejen med padel?

–      Tjusningen när den kom låg i att utvecklas i en ny sport. Alla racketsporter är roliga men idag är det bara padel jag sysslar med. En sak kan vara att de taktiska momenten är intressanta. Man behöver tänka mycket på hur motståndaren spelar för att kunna nå framgång. Gemenskapen är idag det som tilltalar mig mest. Det är roligt att göra tillsammans.

Hur beskriver du Hansa Active Arena?

–      Det är mer än bara padel. Restaurangen är mittpunkten här och så får vi in golfen och gymmet i utbudet. Här kan man trivas och må bra med många intressen – från matupplevelse till rörelse, tävling och hälsa.

Hur mycket BMW är det i den här bilen?

–      Jag tycker att det är mycket BMW i den. Sedan är det ju något nytt också i och med att det är eldrift. Jag har kört en X3:a tidigare och det var lite av ett drömköp för mig. Det handlar om den känslan kopplat till livsstil när man sätter sig i en bil. Det har den här bilen också.

Text och foto: Mårten Ekblad

 

Written by

Maja Olsson

Previous Ljusstöperskan med det kaxiga namnet
Next Köksspaning med Beijer