• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, July 12 2021

Super 8 Ölandsbeacher

Ibland är det vem du är som är viktigare än var du är när gäller beachlivet på Öland i sommar. Instagramkontot @ölandsbeacher guidar dig efter livstil till åtta bra beacher på Öland i sommar.

Vintage-Sportisparet

Sandby beach. Du är en del av paret där en av er älskar att odla brännan i bar överkropp och spela beachvolley. Den andra av er vill sitta med Pintrest och plugga svenskt porslin från 30-talet för att göra dammsuga Ölands loppisar på de rätta fynden. Omkring Sandby beach finns 10 loppisar inom 10 minuters bilväg. Stålhammmars antik & retro i Vedborm klarar även en sportis att besöka med glädje.

New Lovers

Bjärbybadet. Ni behöver inte mer än skydd för natten, perfekta vyer och tillgång till rinnande vatten och en glass emellanåt. Ni har ju varandra. Den här beachen kan du campa på och i år har Länsstyrelsens byråkrater gjort det till en solidaritetshandling. Att campingen har Ölands vackraste vibe i talldungen är en bonus. Bästa bilderna med From here to eternity-känsla tar ni med beachens klippblock som backdrop.

Emo

Södra bruket Beach. Gammal eller ung, du älskar allt från The Cure mellan 1979-1982. Basgångarna från postpunken sätter rytmen för den här beachen. Det är oändligt vackert här där Ölands skogar ramlar ner mot vattnet. En stor bonus är de många industriruiner som finns här för dig och dina emovänner att lajva skivomslag från det sanna 80-talet.

Glassarna

Sandvik. Det ska vara glassigt och bubbligt annars är det inte sommar. Då hamnar du rätt på beachen i Sandvik. Här tar du ett eller två dopp och sedan sätter du dig och dricker vittvin med bubblor i hamnen. Det finns en heldag av glassigt liv och promenader för er och ni behöver inte gå mer än 200 meter i någon riktning för att få allt.

Esteten

Horns udde. Det här är Ölands vackraste beach. Regnar det kan du krypa in under ett klipptak. Bara det. Solnedgången här är i världsklass och det enda som kan störa din känsla för det perfekt pittoreska är alla som kommer bärande med pizzakartonger ner till stranden på kvällen. Men så gott det är!

Djurälskaren

Seby läge beach. Här flockas ornitologer emellanåt och vyerna mot öst är hisnande fria. Det är bara att breda ut vingarna och glida ner mot den här beachen.

Vi med alla ungarna

Bödasand beach. Den här platsen är paradiset för alla världens 11-åringar. Och har du några såna i din flock så är det här sommarens bästa utflykt eller vecka. På Bödasand skapas minnen för livet – en del barnförbjudna. Och då blir det fler ungar.

Jobbarna

Färjestaden hamn. 8 minuter över bron. Lätt att hitta parkering. Tillgång till en hel hamn med hak och rättigheter. Den här hamnens pir löper ut längs en sandbotten och när du har jobbat färdigt i sommar eller innan du ska på ett pass så är det här det absoluta stället för dig som ska kombinera jobb med sommar. Allt här tillhör La dolce vita en stund på jorden. Sa jag att man kan köra chokladdoppade mjukglassar på Hamngrillen eller Schrocciarella på Ölands Choklad?

Written by

Emilia Thor

Previous Duka upp till sommarfest
Next Sommar i city