• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Om oss
  • Våra mässor
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, July 12 2021

Sommar i city

Familjefavoriterna Danne & Mange är aktuella med nya låten ”Sommarplåga” och barnshowen ”Alla tiders mello”. Här ger Daniel Alleved och Magnus Kviske sina bästa tips till dig som planerar att semestra i Kalmar City.

Berätta om er nya sommarlåt!
–Det började med att vi kom på att vi ville skriva en låt som förmedlar en härlig sommarkänsla och som är fylld med glädje och energi, något som behövs i dessa tider. Magnus bestämde att den skulle heta sommarplåga, Daniel skrev texten och sedan har vi producerat den ihop med Kalmar-producenten Richard Nilsson. Det är en väldigt trallvänlig låt som man inte kan sluta sjunga på!

Vad får man inte missa om man semestrar i Kalmar City?
–Kalmar är en superhärlig stad och att bara promenera runt i city är en upplevelse. Här finns jättefina gamla byggnader och en liten bit utanför stadskärnan finns även Gamla Stan och Gamla kyrkogården, som också är värda ett besök.

Var finns bästa shoppingen?
–Kalmar City har gott om unika butiker, men vår favorit är Sakligheter, de har ett fantastiskt utbud av både godis, spel, prylar och köksartiklar. Sedan så är Sebastian som driver butiken så trevlig och genuint intresserad av sina kunder. Vi gillar även Dillbergs Bokhandel som har varenda bok man kan tänka sig, ett stort utbud av spel, papper och superbra personal. Vi tycker absolut att man ska gynna den lokala handeln så mycket det bara går!

Godaste glassen?
–Nyöppnade Gelato Factory har helt fantastisk glass och många olika sorter. Även Johannas Choklad har supergod glass som de tillverkar själva i butiken. Hon är för övrigt bäst i Sverige på choklad om du frågar oss!

Era bästa tips om man semestrar med barn?
–Man får inte missa Danne & Manges barnshow ”Alla tiders mello” som vi har på Teatervallen i sommar. Det blir en hitkavalkad med våra låtar, Melodifestivalens historia och så har vi väldigt speciella artister som uppträder. Bland annat gästas vi av Gustav Vasa, Kristian Tyrann och Drottning Kristina som alla kommer och sjunger en trudelutt. Vi tycker också att Kalmar slott och Kalmar Länsmuseum är två bra utflyktstips för barnfamiljer!

Vart går man om man är hungrig?
–Café Lotsutkiken är en dold pärla som vi precis upptäckt. Den ligger längst ut vid Tjärhovspromenaden och bjuder både på god mat och härlig stämning vid vattnet. Ett annat favorithak är Hjalmars Bar. När man kommer till en pub förväntar man sig kanske inte topp-mat, men här är det verkligen bra för att vara en pub. Vi skulle även vilja slå ett slag för Teatervallen, Restaurang Zegel och så Kallskänken som har den bästa pizzan!

Och om man vill vara lite kulturell?
–Det finns ett supermysigt galleri i stan som heter Persona, som drivs av Jonas Hellberg. En pärla om man vill grotta i kultur!

 

Written by

Emilia Thor

Previous Super 8 Ölandsbeacher
Next Köksdröm på Lövö