Emilia Thor, April 29 2019

Skapa din egen walk-in closet

Att ha en lyxig walk-in closet är mångas stora dröm och har du utrymme för det så är det något som varmt rekommenderas. De är lätta att organisera och du får en bra överblick över dina kläder. Vi har pratat med Anders Rickardsson som driver Electrolux Home i Kalmar om vad man ska tänka på när man planerar en walk-in closet.

Tillräckligt utrymme
För att det ska bli en optimal walk-in closet krävs att du har tillräckligt med yta. Anders rekommenderar åtminstone 8-9 kvadratmeter. Har du inget separat rum för din walk-in closet kan du stycka av en del av sovrummet. Ett annat alternativ är att skaffa en lite lyxigare skjutdörrslösning längs en vägg. Electrolux Home har ett stort sortiment garderobslösningar och kundanpassar efter dina behov.

Se över dina behov
Behöver du plats för långa klänningar eller använder du mest jeans och t-shirt? Kanske vill du använda din walk-in closet som ett förråd och behöver plats för sänglinnen eller golfbagen? Se över dina behov och anpassa efter det. Blanda gärna hög och låg förvaring, hyllor, korgar, krokar, skohyllor och klädstänger. Är tanken att du ska byta om i din walk-in closet kan det vara bra att göra plats för en spegel.

Belysning
Belysning är oerhört viktigt i en walk-in closet - det gör det ännu enklare att hitta. Belysningen bör sitta i mitten och sedan riktas mot inredningen. Viktigt att tänka på att man belyser framifrån. Ska du prova kläder kan det vara bra med en spotlight som lyser upp dig också. Använd gärna ett mjukt ljus eller en dimmer som gör att du kan justera.

Spegla personligheten
En walk-in closet är mer än bara praktisk förvaring - inred därför efter din personlighet och husets stil. Electrolux Home har flera olika färger och material att välja på. Att måla golv och väggar i en ljus färg gör att rummet upplevs större, men det kan också vara kul att måla i en riktig statement-färg eller tapetsera med något häftigt mönster. En stor, mjuk matta bidrar till den lyxiga känslan men kan också vara svår att hålla ren. Sätt den sista touchen med en vacker fåtölj eller sittpuff!

Text: Emilia Thor

Written by

Emilia Thor

Previous Solceller på taket ger el i huset
Next Gott på grillen