Emilia Thor, December 19 2019

Seat Tarraco - en perfekt familjebil

Seat har gått från att enbart erbjuda småbilar till ett brett modellprogram med bilar i alla storlekar. Vi lät barnfamiljen Elm testa en av årets stora nyheter – Seat Tarraco. En SUV med upp till sju sittplatser.

Familjen Elm består av pappa David, mamma Minna, barnen Alve, 8 år, Maja, 5 år och Mille, 3 år. Det är en väldigt aktiv familj som försöker cykla så mycket som möjligt. Bilen använder de framförallt när de ska åka lite längre sträckor.

–Vi är en barnfamilj som bor en bit utanför stan och därför är det ibland mer praktiskt med bil. Vi använder den till exempel när vi lämnar på förskolan eller när vi åker och hälsar på Minnas föräldrar i Nybro, säger David.

Eftersom de är en stor familj är det viktigt att bilen är rymlig. Det måste finnas plats för flera barnstolar och bagagen måste rymma både barnvagn, hundbur och packning.

–När vi ska köpa en ny bil kollar vi även på säkerheten, att den ska vara miljövänlig och prisvärd. Vi har inte lust att lägga jättemycket pengar på bilen, säger Minna.

Nytt Boende och JL Bilar lät familjen Elm testa en av Seats stora nyheter för i år – Seat Tarraco. En familjevänlig SUV med plats för sju sittplatser. De två bakre stolarna går att fälla upp om man har en extra passagerare, annars får man istället ett extra stort bagage.

–Det är guld värt med sju sitsar. Det är perfekt när barnen ska ta med en kompis hem och ibland kan det vara bra att kunna dela på barnen. Baksätet är rymligt men vi hade gärna sett att mittensätet var ett ”eget” säte, så man kan få plats med tre barnstolar, säger Minna.

–Det är bra att den är rymlig, men att den är stor gör också att det blir mer att ta hänsyn till. Det blir till exempel lite svårare när man ska parkera, säger David.

Sammanfattningsvis fick de dock ett bra intryck av Seat Tarraco.

–Den var väldigt skön att köra. Jag gillar att man sitter högt upp och att man får en bra överblick. Barnen sitter bra och den känns väldigt säker. Vi gillade också att det var dubbla displayer, det gör det enkelt att följa GPS:en när man kör. Barnen tyckte det var väldigt spännande med pekskärmen och den var enkel att hantera. Och nu när det blev kallt så är det skönt med kupévärmare. Det är väldigt lyxigt att komma ut till en varm bil, säger David.

–För oss är det inte så viktigt vad det är för motor, däremot får bilen gärna vara snygg. Vi gillar designen på Tarracon och att den känns lite sportig. Mycket tack vare de snygga fälgarna, säger Minna.

Seat Tarraco kostar från 280 000 kronor, ett bra pris om man jämför med andra bilar i samma klass.–Barnfamiljer har inte obegränsad ekonomi och att ens kunna köpa en ny bil är väldigt lyxigt. Seat Tarraco är en attraktiv bil som inte utmanar plånboken på samma sätt. Många har råd att köpa den. Sedan är det en av de dyraste bilarna vi har och självklart har vi även många andra familjebilar. Vi hjälper gärna till att hitta en bil som passar dig och din ekonomi, säger Henric Ipsen på JL Bilar i Kalmar.

Text: Emilia Thor
Foto: Mårten Ekblad

Written by

Emilia Thor

Previous Sommarfest på Ängsbacken
Next Jennys jul