• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Richard Grönlund, March 17 2023

Pooldäck med extra allt

 Camilla Kinstig Ståhlbalck har ett poolområde med extra allt – både pool, spabad, utedusch och en mysig loungehörna. För att få till den där härliga känslan tipsar Camilla om att inreda som inne – fast ute. Ös på med både växter, textilier, detaljer och glöm inte belysningen.

Berätta lite om ert poolområde!
–Det började med att vi hade en stålrörspool som vi köpte när barnen var små. Eftersom den användes flitigt började vi fundera på att skaffa en större och mer ordentlig pool. Tillslut hittade vi en ganska prisvärd variant och eftersom min man är rätt händig så kunde vi göra det mesta, förutom grävning, själva. Nu är det femte säsongen vi har poolen och poolområdet har byggts på allt eftersom. Totalt är det strax över 100 kvadratmeter och innehåller både pool, spabad, utedusch, en del med solstolar och en loungehörna där vi kan hänga om kvällarna. Spabadet hade vi innan vi skaffade poolen, och det är rätt så skönt att kunna bada både kallt och varmt. Och spabadet använder vi året runt. 

Vad är det bästa med att ha pool?
–Nu är våra barn stora, men har man mindre barn är det skönt att kunna hålla sig på hemmaplan. Man slipper åka iväg till stranden och packa med sig matsäck och prylar för en hel dag. Det är också härligt att kunna ta sig ett bad när man kommer hem från jobbet eller skolan. Poolområdet blir som ett extrarum där både vi och barnen kan umgås med kompisar. Så det är verkligen en investering!

Är det jobbigt att sköta om?
–Nej, inte i förhållande till hur mycket vi använder den. Man får hålla lite koll på värdena och ibland kan man behöva hälla i lite extra klor, och så behöver man håva upp lite skräp och löv ibland. Men vi har pooltak och det är väldigt praktiskt eftersom det håller den mesta smutsen borta. Eftersom man kan låsa behöver man inte heller vara rädd att djur eller barn ska trilla i.

Visst stämmer det att ni gifte er vid poolen?
–Ja, vi har varit tillsammans i 23 år, men aldrig kommit till skott. Men när vi var på en Karibienkryssning när min man fyllde 40 för några år sedan så friade han. Vi ville båda ha ett litet och intimt bröllop så det föll sig ganska naturligt att ha det hemma på pooldäcket, och sedan äta lunch i trädgården. Det var ett dagsbröllop och alldeles lagom.

Vilka är dina bästa tips för att skapa ett härligt poolområde?
–Jag tycker aldrig att man kan bygga ett för stort pooldäck, det behövs mycket plats. Försök att skapa olika rum, exempelvis en solhörna, en hänghörna och en plats där man kan sitta och äta. Sedan brukar jag säga att man ska tänka inne fast ute. Inred med grejer som funkar att använda utomhus eller plocka in dem på kvällen. Satsa på mattor och mycket textilier, ljuslyktor, detaljer, solcellsbelysning och mycket växter – gärna medelhavsväxter och mycket grönt. Krukor är enkla att vattna och smidiga att flytta runt. Försök även hålla en röd tråd, antingen vad gäller material eller färger.

Camilla Kinstig Ståhlbalck
Ålder: 45 år.
Familj: Min man Sonny Ståhlbalck, tvillingarna Ebba och Fanny, 18 år, samt två katter. Bor: Lindsdal.
Intressen: Hus och hem, inredning och pyssel. Gillar bland annat att jobba med betong. Familjen, matlagning och bakning.
Instagram: @camillashemljuvahem

Written by

Richard Grönlund

Previous Det ultimata uteköket
Next Ett handplockat hem