• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Om oss
  • Våra mässor
  • Kontakt
  • Arkiv
Richard Grönlund, November 21 2022

Med utsikt över Blå Jungfrun

Sjätte gången gillt! Visst är det så man säger? I alla fall om man heter Malin Södergren och har ett ständigt renoverings-kli i fingrarna. För ja, huset på Drevstigen i Oskarshamn är sjätte huset för paret Södergren.

När huset uppe på kullen, med utsikt över vattnet, dök upp på Hemnet för cirka ett år sedan hade Malin och hennes familj precis sålt sitt förra hus. I och med att huset var i stort behov av renovering blev det inte ens budgivning och Malin och hennes man var de enda som var intresserade när visningarna var över.

–Vi har i princip renoverat sen dess och är nu klara invändigt. Utvändigt har vi en del kvar att göra så där fortsätter vi till våren, berättar Malin.

Den långa trappan som leder upp till entrén ger en förnimmelse om vad man kommer att mötas av för utsikt (och en påminnelse att jag borde utnyttjat det där gym-medlemskapet bättre – pust!). Och det är just vidderna och omgivningen som gjorde att paret föll för huset.

–Utsikten är något som vi njuter mycket av och det är väldigt härligt att kunna blicka ut över havet och Blå jungfrun vart man än är på övervåningen, säger Malin.

Mest nöjd är hon med helheten som skapats i huset. Att både kök och vardagsrum är beläget på övervåningen är något som inte förekommer så ofta. Favoritplatsen är vid köksön, med ett glas vin i handen och blicken ut över havet samtidigt som brasan knastrar i bakgrunden.

Trots att alla färger och materialval är noga avvägda och utvalda, har målbilden varit att huset ska återspegla familjen och att alla ska trivas. Att det skulle finnas mycket utrymme för att umgås med familj och vänner var också ett viktigt kriterium när de letade hus.

–Vi vill gärna ha gott om plats för att umgås med vänner och familj och att barnen alltid ska ha möjlighet att vara hemma hos oss vid umgänge med kompisar. Men att vi trivs är ändå det viktigaste, säger Malin.

Inspirationen till sina hem hittar hon mestadels på Instagram och i olika magasin.

–Jag har även förmånen att ha flera vänner med stort intresse för inredning så även de är en stor inspirationskälla. Jag vet inte riktigt vad jag har för stil och vill inte sätta mig i något fack. Jag köper det som jag tycker om och som jag känner tillför något till hemmet, säger Malin.

Inredningen på Drevstigen är stilren, går ton i ton, med svarta detaljer i basen. Modern design blandas med designklassiker och personliga ting, tavlor och mattor mjukar upp känslan. Tillsammans med många vackra lampor och färska snittblommor blir intrycket harmoniskt men med attityd. Duon av Sarfatti- lampor på övervåningen, som stoltserar som två utropstecken, är lika vackra tända som släckta.

Malins bästa inredningstips är att rensa bort sådant som inte används längre eller tröttnat på (sälj eller skänk bort).

–Se till att bara införskaffa sådant du verkligen vill ha och strunta i tillfälliga trender. Man klarar sig utmärkt utan vissa saker ett tag i väntan på ”rätt”, säger Malin.

Hon tipsar även om att måla väggar och strunta i tapeter eftersom det då är enklare att göra om ifall man tröttnar snabbt och om man gillar förändring ofta.

På frågan om hon har någon favoritmöbel så kommer svaret snabbt;

–Laminofåtöljerna från Svedese som jag fått av min älskade mormor och morfar!  De är otroligt sköna och passar in överallt. De kommer garanterat följa mig genom livet, säger Malin med ett leende.

Och jag förstår henne. Fåtöljerna ser onekligen sköna ut. Jag slår mig ner och känner hur jag omfamnas av både värmen från Malins ombonade, vackra hem och braskaminen. Jag kan inte annat än instämma. Jag förstår att de föll för utsikten här på Drevstigen och jag tänker ett det dröjer nog innan och om det blir något sjunde gången gillt för familjen Södergren. För här, ja här vill man bo och stanna kvar!

VI BOR HÄR
Namn: Malin Södergren
Bor: Kolberga, Oskarshamn
Byggår: 1972
Yrke: Egenföretagare, driver två Intersportbutiker
Familj: Man och tre barn
Instagramkonto: lifebym_
Inspirationskonton: @starwoman1 och @lifeandinspirationbym 

Text: Marika Axén
Foto: Johan Gustavsson 

Written by

Richard Grönlund

Tags

Previous Välkommen till Villa Öjaby
Next Jul i kyrkbyn