• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, January 12 2022

Lyxig hotellkänsla hos Lovisa

Inredaren och stylisten Lovisa Knutson är en välkänd Växjöprofil. I somras sålde hon och hennes sambo deras hus med lyxig hotellkänsla i Sandsbro. Nytt Boende passade givetvis på att få en sista titt och ta del av Lovisas inredningsknep!  

Hej Lovisa, berätta lite om dig själv!

–Jag arbetar som inredare och stylist, men även som auktionist. Min pappa driver ett auktionshus och det gör även min farbror, tv-profilen Knut Knutson, så man kan säga att jag har gått i deras fotspår. Och när jag stylar bostäder så gillar jag att blanda in gamla föremål, som ett gammalt slagbord eller byrå. Jag är uppvuxen i Växjö och bor här än idag, men vi har också en lägenhet i Stockholm eftersom min sambo har sin son där varannan vecka.

Ni säljer ert hus i Sandsbro, hur kommer det sig?

–Vi älskar verkligen vårt hus, så egentligen vill vi inte flytta. Men vi har alltid haft en dröm om att bo nära vatten och nu har vi hittat ett nytt boende på ett läge vi inte kunde säga nej till!

Berätta mer om huset!

–Huset är från 2007 och 200 kvadratmeter stort, fördelat på 3 plan. På nedervåningen hittar vi köket med en stor och härlig köksö där man kan sitta och äta frukost. I anslutning till köket ligger vardagsrummet med en öppen, ljus känsla och stora sällskapsytor. Här finns även ett glasrum där vi idag har ett stort matbord som vi använder vid finare middagar – och det är nästan som att sitta i en oas. 

På plan två har barnen sina sovrum och där finns också ett stort badrum. På plan tre har vi vårt sovrum med egen walk in-closet, ett stort badrum och ett mysigt allrum med kamin och en magisk utsikt. När man ligger i sängen så ser man faktiskt sjön! Jag tycker att arkitekten Henrik Wibroe har gjort ett fantastiskt jobb och det märks att han har tänkt på ljus och vinklar, något jag som jobbar med detta uppskattar mycket. Jag är också lite känslig för energier, men här känner jag direkt att huset mår bra och vill en väl. Jag tror absolut att nästa ägare kommer trivas!

Hur har ni tänkt när ni renoverat huset?

–Det kändes som att huset var inspirerat av olika hotell runt om i världen och det är något jag har spunnit vidare på. Jag vill ha en lyxig hotellkänsla och att hemmet ska kännas trivsamt. Man ska helt enkelt längta hem när man är iväg! 

För att skapa en lugn, harmonisk känsla har vi på nedervåningen målat både väggar, tak och dörrar i samma beige kulör och även lagt in nytt stavparkettgolv. Köket karakteriseras av marmor och mässing men även en specialbyggd ribbvägg i furu med valnötslasyr. Jag visste exakt hur jag ville ha den så snickaren fick kämpa som en galning tills det blev helt perfekt. I sovrummen har vi lagt in heltäckningsmattor för att få till den rätta hotellkänslan. Något annat som varit viktigt för oss är att tänka långsiktigt och hållbart, att alla val vi gör ska funka även om 10-15 år. Därför har vi satsat på gedigna material och haft ”klassiskt” och ”tidlöst” som ledord!

Har du någon favoritplats?

–Jag gillar nedervåningen och den öppna planlösningen. Vi är väldigt sociala av oss och här har vi plats för många gäster. På sommaren är det nog poolområdet som vi byggde ut i våras. Här finns ett stort trädäck med både pool, spabad, pergola och plats för härligt häng. I vår familj älskar vi att bada så på framsidan har vi även ett swimspa där man kan motionssimma.

Vad är det bästa med att bo i Sandsbro?

–Eftersom min pappa är uppväxt här ligger det mig väldigt varmt om hjärtat, det känns hemma på något sätt. Men ska man se det mer till allmänheten så är det ett tryggt och bra område med både gamla och nya hus. Det är nära till det mesta, både till stan, golfbanan och trevliga badplatser. Dessutom ligger det ett bageri i närheten där vi brukar köpa frallor till helgfrukosten!


Lovisa Knutson

Ålder: 31 år.

Familj: Sambon Bezz och den gemensamma sonen Matteo, 10 månader. Sönerna William, 8 år och Wiggo, 5 år, från ett tidigare förhållande. Bonussonen Benjamin, 7 år.

Bor: Villa på Stavstigen i Sandsbro, Växjö. Lägenhet i Norra Tornen, Stockholm.

Gör: Inredare, stylist och auktionist.

Instagram: @lk.living