• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Om oss
  • Våra mässor
  • Kontakt
  • Arkiv
Richard Grönlund, March 17 2023

Klubben för små kompisar

Allting började med att Siri målade en tavla till Amys son Wilton, då föddes apan. Responsen var stor och så småningom började Siri måla fler djur. Nu har svägerskorna utvecklat idén och startat Cub Club – klubben där de erbjuder personliga posters till barnrummet.

Siri Eriksson och Amy Uleskog är svägerskor och frisörkollegor. De är båda två kreativa personer med ett öga för färg och form, Amy är dock väldigt noga med att påpeka att det är Siri som är konstnären av dem. Hon har målat ända sedan hon var liten och de senaste åren har intresset blommat ut på nytt. Allting började med att Amys son Wilton fyllde ett år och Siri bestämde sig för att måla en tavla. Resultatet blev en lekfull apa med Wiltons namn på tröjan. När Amy fick sin andra son önskade hon sig ett liknande motiv fast med ett annat djur. Då föddes Elefanten.

–Amy la ut tavlorna på Instagram och eftersom hon har en del följare så började folk fråga efter fler djur och jag började måla tavlor på beställning, berättar Siri.

Men efter att ha målat samma djur om och om igen började svägerskorna fundera på om man kunde göra något mer av det hela. Amy, som har stenkoll på småbarnslivet och vad mammor gillar, insåg att det fanns en bra marknad för tavlorna och den 1 december öppnade de sin webshop cubclub.se. Här säljer de Siris handmålade motiv, upptryckta som posters. Alla kunder har även möjlighet att sätta ett valfritt namn på djurets tröja vilket gör det hela lite mer personligt.

–Vi använder oss av ett handmålat typsnitt och vid varje beställning går vi in och redigerar namnet, innan vi skickar den för tryck på ett lokalt tryckeri här i Växjö. Sedan packar vi alla ordrar här hemma och skickar iväg. Tack vare sociala medier har vi kunder över hela Sverige och det är jätteroligt, säger Amy.

Förutom att djuren är väldigt söta, har alla också sin egen personlighet. Apan är till exempel busig, kärleksfull och väldigt envis – precis som Wilton. Giraffen är äventyrlig och går gärna på upptäcktsfärd medan Lejonet är en fantasifull filur som gärna leker prins och prinsessa.

–Vår tanke från början var att djuret ska vara som en kompis och att man ska lära känna den, så med varje order får man ett blad där man kan läsa om personligheten. Det är också därför vi har döpt företaget till Cub Club – vi vill att det ska vara som en liten gemenskap, säger Siri.

Cub Clubs bästa barnrumstips

·      Försök inreda rummen ganska tidlöst och inte alltför barnsliga, så att barnen kan växa i dem. Amy har till exempel målat sina barnrum i lite dovare färger, inte babyblå och babyrosa. Hon har också sängar som barnen kan växa i och på väggarna hänger Stringhyllor som blir en fin bas. Sen kan man alltid byta ut detaljer.

·      Förvaring är A och O. Då är det lätt att städa och man kan man gömma undan alla färgglada leksaker om man skulle vilja. Ha gärna fina leksaker framme som inredningsdetaljer. Det är dock viktigt att barnen får leka med allting, man ska inte behöva vara rädd om saker.

·      Satsa på mycket belysning såsom ljusslingor, mysbelysning och nattlampor.

·      Det är roligt med saker som man kan lära sig av, som tavlor med bokstäver eller siffror.

Written by

Richard Grönlund

Previous Glasrikets drottning
Next Danska designdrömmar