Emilia Thor, January 4 2022

Julstämning på stan

Anna och Martin Rydell är aktuella med Kalmarsundsrevyn ”Skruvat & Vinklat” som har premiär på nyårsafton. Vi träffade dem nere på stan och bad dem tipsa om sina favoritställen i Kalmar City!

Hur känns det att äntligen få spela Kalmarsundsrevyn?

–Det är nästan så att man får nypa sig i armen! Vi har spelat revyn i över tio år så det var lite konstigt att inte göra det förra året. Det var en bra tid för reflektion och skönt att få vara lite ledig över jul, men samtidigt hade man ont i magen. Det ska bli jätteroligt att äntligen få stå på scen igen och vi har en härlig ensemble som förutom oss två består av syskonen Martina Arbman Sundén och Mathias Sundén samt ett nytillskott från Malmö – Jennie Rosengren.

Berätta om årets föreställning!

–Det blir en fartfylld tillbakablick på året som gått, där vi blandar shownummer med monologer och sketcher. Och som vanligt bjuder vi på en musikalisk årskrönika, med både lokala och nationella inslag. Vi är ju fortfarande i en pandemi, men nu när det har gått ett tag är det inte lika känsligt att skoja om, och tittar man tillbaka så finns det saker som är ganska humoristiska. Vi har bland annat en sketch där ett gäng pensionärer, som normalt brukar ses i en kör, nu ska ha ett zoom-möte. Ni kan ju gissa hur det kommer sluta! Sedan så kommer man stöta på en hel del lokala profiler, bland annat kommunalrådet Johan Persson och krögaren Martin Bergvall Nilsson. Är det någon som synts mycket under pandemin så är det han – som testat att sälja allt från gyros till pizza och semlor.

Kalmar Teater känns som ert andra hem, har ni några andra favoritställen i Kalmar City?

–Ja, vi älskar Kalmar City och har flera ställen där vi alltid shoppar. En favoritbutik är Erik & Alexander som har fantastiska damkläder och smycken men även en del accessoarer till herrar, såsom väskor och necessärer. Vi handlar också mycket julklappar på Parelle, och eftersom vi gillar att träna går vi ofta till House of Carlander där man både hittar skor och fina presentartiklar. Och nu inför jul så måste man gå till Johannas Choklad och köpa på sig massa godsaker!

Om man vill ta en mysig julfika någonstans, vart ska man gå då?

–Det första som dyker upp i huvudet är Kullzénska. Vi hade en av våra första dejter där, så vi har lite personliga minnen dit, men det är också väldigt mysigt och gott. Johannas Choklad är också ett favoritställe att fika på – gärna med en varm choklad!

Kan ni beskriva en drömdag i Kalmar City?

–Kommer man utifrån så anländer man kanske runt klockan 14 och då checkar in på Frimurarehotellet. Sedan tar man en tur på stan och spanar in alla mysiga butiker, men också klassiska sevärdheter som Slottet och Ångkvarnen. Kanske tittar man in i ateljén hos Lotta Rautio på Kalmar Konst & Ram och sedan tar man sig till Esplanaden och köper blommor på Blomman för dagen. Kvällens trerättersmeny äter man på Kalmar Kött & Bar eller Teatervallen och därefter slår man sig ner på Kalmar Teater för att kolla på årets Kalmarsundsrevyn. När man har skrattat i ett par timmar så avslutar man kvällen med en drink någonstans på Larmtorget. Har man tur kanske man stöter på någon av oss från ensemblen!

Slutligen, vad önskar ni er i julklapp?

–Jag önskar mig nya smycken från Valdi. De har bland annat ett märke som heter Sägen som jag gillar, och så är personalen där så himla kunnig och tillmötesgående, säger Anna.

–Jag önskar mig ”Boken som öppnas i framtiden” av de lokala författarna Mats och Susan Billmark. Det är en bok som man själv fyller i, med tankar om hur man föreställer sig sitt liv om tio år. Sedan plomberar man boken och öppnar den om tio år. En väldigt rolig idé och en kul present!

Written by

Emilia Thor

Previous Husdröm i Hossmo
Next Ritzy blev höjdpunkten