• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Om oss
  • Våra mässor
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, May 28 2021

"Jag är en riktig Market-place-knarkare"

Ölands främsta popstjärnor Isle of You är aktuella med ny musik. Här berättar Ida Johansson och Elina Danielsson om hur de bor, sin kärlek till second hand-möbler och sitt nyfunna gröna intresse.

Ni är aktuella med ny musik, berätta!
Båda: Vi jobbade väldigt hårt efter förra plattan, så vi kände att vi behövde landa och samla energi ett tag. Nu efter två år är vi äntligen tillbaka med ny musik och släppte nyligen singeln ”Fallback”. Extra roligt är att vi släppte den tillsammans med våra fans via en plattform som heter Corite. Våra fans har gått in och stöttat oss och får i sin tur utdelning när låten spelas. Det har gått väldigt bra och den spelas bland annat på P3. Och ännu fler låtar är på gång framöver!

Hur bor ni?
Ida: Jag och min kille Martin bor i en sekelskifteslägenhet på Södermalm i Stockholm. Den är 33 kvadratmeter stor men med smarta lösningar. Mina föräldrar hjälpte mig att slå ner en vägg och sätta upp en ny, så då blev det ett extra rum. Har även ett litet loft som just nu mest används som förvaringsyta.
Elina: Just nu bor jag i ett flyttkaos. Jag och min kille Fabian har precis flyttat in i en lägenhet som ligger jättenära Idas. Den är 47 kvadratmeter och i mina och Idas mått mätt är den enorm, vi är vana att bo på 20 kvadrat tillsammans. Det är ett gammalt hus med tre meter i tak och stora fina fönster.

Hur skulle ni beskriva er stil?
Ida: En blandning av gammalt och nytt, jag gillar till exempel gamla speglar och takkronor. Vi har även satsat på att få till lite New York-vibe med en tegelvägg, mycket lysrör och lampor i olika färger.
Elina: Jag strävar efter att handla det mesta second hand, och gillar bland annat möbler i teak och mörka träslag. Jag gillar 70-talsstilen men det gör inte min kille, han vill inte att det ska se för gammalt ut.

Har ni någon favoritmöbel?
Ida: Jag skulle säga soffan. Det är ingen speciell soffa och helt okej snygg, men jag älskar den. Den är väldigt skön och man får plats många. Det blir som en samlingsplats.
Elina: Det är min nya byrå i teak, som jag hittade på Facebook Marketplace. Man skulle kunna säga att det är en kombinerad byrå och bokhylla, och den har en jättefin kastanjbrun färg. Jag är en riktig ”Marketplace-knarkare” och hänger där minst två gånger om dagen.

Vad hänger på era väggar?
Ida: Min guldiga spegel, lysrör, en affisch från vårt senaste låtsläpp, en polaroidkamera och så en jeansjacka som vi har designat och skrivit en massa saker på.
Elina: Just nu har jag ingenting på väggarna, men i vanliga fall har jag mycket tavlor. Bland annat några tavlor från Sverigemotiv föreställandes Ölandsbron och Kalmar Slott. Jag har även en jättefin tavla som jag har köpt när jag var på utställning på en konstskola. Den föreställer en tjej och går i lite rosa toner – den ger verkligen ro till rummet.

Har ni gröna fingrar?
Ida: De har blivit grönare, framförallt det senaste året. Just nu har jag alldeles för många blommor eftersom jag gillar att ta sticklingar, bland annat palettbladen ”China Rose” och doftpelargonen ”Dr Westerlund”. Vi brukar även trejda sticklingar med varandra.
Elina: Jag har också mycket växter, bland annat en enorm Monstera som Fabian har fött upp. Jag brukar även hitta sticklingar på Marketplace.

Säg tre saker som alltid finns i kylskåpet!
Ida: Jordnötssmör, ett Oatlypaket och en rödkål.
Elina: Srirachamajonnäs, jordnötssmör och olika sorters tofu.

Isle of You
Består av: Ida Johansson, 23 år, och Elina Danielsson, 23 år, båda uppväxta i Färjestaden på Öland.
Gör: Popduo som är aktuella med ny musik, bland annat senaste låten ”Fallback”.
Familj: Ida bor tillsammans med sin sambo Martin. Har mamma, pappa, tre bröder och hund på Öland. Elina bor tillsammans med sin sambo Fabian. Mamma, pappa och två bröder bor i Kalmar. De räknar också in varandra i sina respektive familjer.
Intressen: Musik är det absolut största intresset hos både. Ida gillar även att laga vegansk mat och att pyssla med sina växter. Elina gillar löpning och att baka.

Text: Emilia Thor
Foto: Privat

Written by

Emilia Thor

Previous En småländsk skånelänga
Next Inred med vintage