• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Våra mässor
  • Om oss
  • Kontakt
  • Arkiv
Maja Olsson, March 22 2022

BDO:s egen Hero: ”Det kändes helt rätt från start”

Hero Eliassi är revisorn med sprudlande energi. Hon började sin anställning på BDO i januari 2020. Här får hon chans att utvecklas och är omgiven av kollegor som lyfter varandra. 

Berätta om ditt jobb som revisor!

–      Jag granskar helheten. Det handlar om allt från att se över att bolag följer lagar och regler till att granska årsredovisningar, bokföring och jag granskar även ledningsförvaltningen. Det innebär också att jag kan ge rådgivning inom olika områden med målet att förbättra bolagets ekonomi och ge kunderna bästa möjliga förutsättning inför framtiden.

Varför sökte du dig till BDO?

–      Jag kom först i kontakt med BDO som kund och tyckte verkligen att de gjorde ett bra jobb. Sedan innan visste jag att det var ett företag som är mån om sina anställda och när jag var på intervjun förstärktes den bilden ytterligare. Det kändes helt rätt från start och här planerar jag att stanna.

BDO-kontoret ligger ett stenkast från Heros bostad. Hon bor i en lägenhet i Bremerlyckan och varje morgon njuter hon av sin promenadsträcka förbi slottet och havet. Efter jobbet svänger hon gärna sig gärna förbi gymmet, hon tränar fem dagar i veckan, och när ska lämna arbetsplatsen finns ett stående skämt mellan kollegorna.

–      De brukar säga att jag inte bara ska träna käkarna, på skoj såklart, jag är en väldigt verbal person, skrattar Hero varmt.

Vad är det bästa med att jobba på BDO?

–      Ingen dag är den andra lik. Våra kunder är allt från börsnoterade bolag, till små, medelstora och större företag. Även om vi sitter på vårt mysiga lilla kontor här i Kalmar har vi en nära kommunikation med övriga kontor runt om i Sverige. Jag har även världens bästa chef som ger mig varje chans till att utvecklas. Det betyder oerhört mycket för mig som utlandsfödd och tjej.

Eftersom Hero började sin tjänst precis innan pandemin bröt ut har samarbetet med övriga BDO-kontor enbart skett digitalt. En höjdpunkt var därför i höstas när BDO Väst (ja, BDO i Kalmar tillhör märkligt nog Väst) sågs under en konferens på Falkenberg Strandbad.

Hur ser det ut hemma hos dig?  

–      Jag bor i en bostadsrätt med högt till tak som jag renoverat på det vis som passar mig. Just nu är jag i färd med att renovera badrummet. Färgmässigt gillar jag mycket beigt, jordnära och material som trä. Jag uppskattar också tyg väldigt mycket, det gör hemmet mer hemtrevligt. I min lägenhet har jag gardiner från golv till tak. Tidigare har jag varit helt galen i växter, jag hade nog uppemot 30 krukväxter, nu har jag dragit ned lite på växterna.

Kanske ser vi Hero i ett Hemma hos-reportage inom kort?

Liksom morbrodern Jangir Maddadi, som gjort lamporna som Hero har över sitt köksbord, är hon inredningsintresserad.

Namnet Hero

När man hör namnet Hero är det lätt att associera det till hjältemod. Men det är inte tanken bakom Heros namn, det betyder nämligen stockros på kurdiska.

–      Det är min mamma som gett mig namnet och jag är jättestolt över det.

 

 

 

Hero Eliassi

Ålder: 30 år

Gör: Revisor på BDO

Bor: Bostadsrätt i Bremerlyckan

Intressen: Äta god mat, träna styrketräning på gym samt umgås med vänner och familj.

Written by

Maja Olsson

Previous Cirkus på hemmaplan
Next Hanna på Bauhaus är expert på den mycket populära akustikpanelen