Emilia Thor, February 12 2020

Trendspaning 2021 

Även fast trenderna inte avlöser varandra lika snabbt nu för tiden, finns det nästan alltid saker som kommer och går. Här är några av trenderna vi spår se mycket av i vår.

Plastbanta hemmet och byt ut vardagsföremål mot produkter i naturliga och hållbara material. Här från Iris hantverk.

Hållbart och klimatsmart
Vi har blivit mer medvetna och inreder hållbart med arvegods, second hand-fynd och designklassiker som håller över tid. Vi tänker igenom våra köp och satsar på kvalitet framför slit-och-släng. Konsumtionen minskar och jakten på upplevelser blir större. Dessutom blir företagen bättre på att ta fram produkter i hållbara material och information om varifrån produkten är tillverkad.

Köksnyheter från Ikea – luckorna ”Hasslarp” och ”Sinarp” i mörkbetsad ek.

Naturnära

Vi vill ha ett harmoniskt hem och hämtar inspiration från naturens färger och material. Vi ser både mörkt och ljust trä – och det blir allt vanligare att blanda olika träslag. De beiga och bruna nyanserna skapar en varm, ombonad känsla.

Inspiration från Honesty WTF. Vackra eterneller som håller för evigt.

Evighetsblommor
En trend som fullkomligt exploderat och som går hand i hand med vårt hållbara tänk. Fredagsbuketten är ett minne blott – nu vill vi att blommorna ska hålla länge. Vi använder oss av det naturen ger och plockar in kvistar och vass som vi placerar i krukor och vaser. Torkade blommor är hetare än någonsin.

Väggkulören ”Stäpp 612” från Beckers ingår i trendkollektionen ”Joyful Yellow”.

Poppiga pasteller

Poppiga pasteller gör hemmet lekfullt, glatt och blir en fin kontrast till de mer naturnära tonerna. Färger vi kommer se extra mycket av i vår är ljusgult, babyblått, grönt och lila.

Skulpturala former hos Ferm Living. Bord ”District”, divan ”Rico”, kruka ”Tuck” och lampa ”Hebe”.

Skulpturala former

Runt och bulligt men också fyrkantigt och rakt. Nu inreder vi med skulpturala former och letar efter inredning som sticker ut. Hemmet är avskalat med få, väl utvalda statement-pieces som drar till sig alla blickar.

HAY var snabba på att plocka upp trenden med skruvade ljus.

Skruvade ljus

De gjorde sitt intåg redan 2020, men i år kommer de skruvade ljusen slå igenom på bred front. Nu får de även sällskap av bubbliga, skulpturala och lekfulla former i regnbågens alla färger. Kan det vara årets inredningsdetalj?

Verner Pantons klassiska bordslampa ”Flowerpot” från 1968 har lanserats i en lite mindre, portabel variant som laddas med USB-sladd, från &Tradition.

Gamla godingar

Flera varumärken väljer att återlansera och uppdatera gamla klassiker. Ett perfekt sätt att upptäcka guldkorn och få njuta av dem på nytt.

Written by

Emilia Thor

Previous Plåtslagaren Johan
Next Grannsämja i nya kvarteret